미래학교
출판물 EN

[이곳을 클릭] '미래학교 모음집'이 생성되었습니다.

Cucina Semi Aquatica - live in August 2021

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:48 PM

Cucina Semi Aquatica explores the ecosystems of two distant sites living between land and water, through unusual recipes and overlooked ingredients.

카를로타 노벨라 — 2021.9.2 07:31 AM

On Saturday 25th September the Cucina Semi Aquatica opened its online doors for a lunch and dinner cooking workshop which focused on introducing productive landscapes, existing between land and water, through the medium of food.
We cooked together via Zoom and the recording of this session will be available soon on Future School website.

On the day, we created three simple dishes - one starter, a main and a dessert - inspired by the Venice island of St Erasmo and the Liverpool and Leeds Canal.

The recipes we explores departed and took inspiration from these two very different landscapes, looking at their history and evolution across time. Although the meal featured ingredients which are very much local to these two sites, we invite everyone to recreate the recipes with the ingredients representing territories between land and water which are more local to them.

On this page you can find a list of ingredients - and guidelines on how to find local equivalents - the full cooking process and a list of utensils you might need if you plan to create the three recipes at home.

To share with us your adapted recipes, you can email carlotta@publicworksgroup.net

Thank you!

카를로타 노벨라 — 2021.10.16 03:13 PM

Ellesmere cicheto: pennywort soda bread, cranberry jam, mature cheddar and dijon mustard

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:42 PM

WetLab in Burnley

카를로타 노벨라 — 2021.9.2 07:41 AM

Pennywort and duckweed at the National Waterways Museum in Ellesmere Port (UK)

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:27 PM

Pennywort bread prototype 1

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:31 PM

Flavours from the canal by Hannah Fincham and Ross Bennet - as part of WetLab

카를로타 노벨라 — 2021.9.2 07:43 AM

Pennywort Soda Bread from Ellesmere Port National Waterways Museum

카를로타 노벨라 — 2021.9.18 03:58 PM

Creamy Polenta with St Erasmo purple artichokes, crispy sage and Doge honey, exploring St Erasmo Island

카를로타 노벨라 — 2021.9.18 04:00 PM

Pear Sorbet with Meadowsweet Syrup, developed at Burnley Marina

카를로타 노벨라 — 2021.9.18 04:02 PM

Creamy Polenta, St Erasmo's artichokes, crunchy sage and Doge honey

카를로타 노벨라 — 2021.10.16 03:17 PM

St Erasmo landscapes - September 2021

카를로타 노벨라 — 2021.9.18 02:09 PM

Cucina Semi Aquatica was developed as one of the classes of School for Civic Action

카를로타 노벨라 — 2021.9.6 12:06 PM

Our thanks go to Francesca Ulivi from Fairland Collective and Matteo Stocco from Kinonautstudio who shaped early conversations around St Erasmo and its role within the Venice lagoon.

카를로타 노벨라 — 2021.9.6 12:02 PM

Cucina Semi Aquatica connects to the learnings generated through WetLab: a floating laboratory created by public works and Assembly which uses the UK canal networks as a site as well as a subject. WetLab is a space where creative minds including artists, architects, scientists, engineers and technologists invite the public to come and explore the ecology of the waterways and together envisage potential future uses for the canal in their local area.

WetLab is intended to create an opportunity for discussion and exploration, serving as a spark to imagine future uses of living on and around water. Working with the canals and waterways, WetLab will host playful experiments, workshops and cross-disciplinary discussions.

The canal-based pavilion, designed by critical design practice public works, will tour sites across Greater Manchester and Lancashire after launching in Cheshire for AND Festival 2021, becoming a hub for innovative learning, discussion, and engagement on the waterways.

WetLab by public works + Assembly is commissioned by Abandon Normal Devices and Super Slow Way. Produced by Abandon Normal Devices for AND Festival 2021. Delivered in partnership with Canal & River Trust and Wigan Council. Supported using public funding by Arts Council England. The WetLab was designed by Rhianon Morgan Hatch and Carlotta Novella from public works and programmed and activated with Hannah Fincham and Ross Bennet from Assembly.

카를로타 노벨라 — 2021.9.6 12:04 PM
쿠치나 세미 아쿠아티카

쿠치나 세미 아쿠아티카

베니스, 온라인, 퍼포먼스

산테라스모 섬에서 리즈 & 리버풀 운하까지, 음식에서 배움을 얻다

개요

‘쿠치나 세미 아쿠아티카’는 각 지역에서 수집한 조리법들을 물과 육지의 공생적이고 역사적인 연관성이 깃든 두 지역의 음식 윤리와 경제를 논의하는 진입점으로 활용한다. 향토 조리법을 비평적 렌즈로 삼아, 베니스의 산테라스모 섬과 영국 북부의 리즈와 리버풀 운하 두 지역의 전통적 식량 시스템과 잠재적 수단 및 연대의 네트워크를 연구하고 비교하고자 한다.

1500년 이후로 산테라스모 섬은 베니스의 식량 공급원 역할을 했고, ‘베니스의 정원’이라는 뜻의 '오르토 디 베네치아'라는 이름으로 알려져 있다. 수년 간 많은 변화를 겪어온 이 섬은 놀라운 회복과 배움의 이야기를 들려주는 것은 물론, 석호라는 자연환경의 생리에 도전하는 여러 프로젝트의 본고장이다.

한때 영국의 드높은 경제적 혁신과 기상을 상징했던 리즈와 리버풀 운하는 다양한 성격과 용도로 발전해 왔다. 이곳에는 도시 및 전원 지역에 사는 야생생물의 독특한 기반, 지역 주민과 영국 국내외 방문객을위한 레저 시설, 역사적 가치를 지닌 사적지 등이 포함된다.

‘쿠치나 세미 아쿠아티카’는 공개 라이브교실을 통해 온라인상에서 함께 요리한다는 단순한 방법을 활용하여, 특징적인 두 지역을 비교하며 두 장소의 미래에 관해 격의 없이 대화를 나누고 집단적 상상을 펼친다.
‘쿠치나 세미 아쿠아티카’의 조리법은 협동과 협업의 실습이 될 가상 퍼포먼스를 통해 여러 곳의 주방에서 동시에 마련될 예정이다. ‘쿠치나 세미 아쿠아티카’의 ‘교실’은 온라인매체를 거리에 대한 고찰로써, 또 온라인상의 집단행동과 배움의 기제로써 활용할 것이다.

전시 프로그램 참여자

지금/여기

The Korean Pavilion early space concept and design, 2019

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.14 02:00 AM

Orientation for Future School Broadcasting, Seoul Arko Art Center, Space Feelux, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:50 AM

Setting up Future School Virtual Tour, Seoul Arko Art Center, Space Feelux, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:49 AM

Future School Poster is installed on the front wall in Arko Art Center, Seoul, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:48 AM

The Korean Pavilion, VIP and Press Preview, Venice, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:47 AM

The Korean Pavilion, VIP and Press Preview, Venice, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:46 AM

Future School Online Orientation, Seoul Arko Art Center Space Feelux, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:33 AM

Future School Online Orientation, Seoul Arko Art Center Space Feelux, 2021

Future School Office_Namwoo Bae — 제17회 베니스 비엔날레 국제건축전 한국관 '미래학교' 백서 — 2021.12.13 06:33 AM

전시 프로그램

미래학교