미래학교
출판 EN

미래학교에게 질문하고 싶으세요? 이 곳을 클릭하세요! (^-^)/

Join Cucina Semi Aquatica on Saturday 25th Sept 2021 live on Zoom

카를로타 노벨라 — 3주 전

Cucina Semi Aquatica - live in August 2021

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:48 PM

Cucina Semi Aquatica explores the ecosystems of two distant sites living between land and water, through unusual recipes and overlooked ingredients.

카를로타 노벨라 — 3주 전

On Saturday 25th September we will be cooking online in the Cucina Semi Aquatica.
The cooking workshop will focus on introducing productive landscapes, existing between land and water, through the medium of food.
We will be cooking together via Zoom. Everyone is welcome to join the cooking or, more simply, the conversation which will generate in the kitchen.

We will learn how to create three simple dishes - starter, main and dessert - which are inspired by the Venice island of St Erasmo and the Liverpool and Leeds Canal. The recipes we will explore will depart and take inspiration from these two very different landscapes, looking at their history and evolution across time. Although the meal will feature ingredients which are very much local to these two sites, we invite all participants to bring to the online kitchen counter alternative ingredients representing territories between land and water which are more local to them and easily found in their region/country.

If you are planning to join the live cooking session and cook from your home, a list of ingredients (and a guideline on how to find local equivalents) and utensils will be shared on the Cucina Semi Aquatica page one week before the session, on Saturday September 18th.

카를로타 노벨라 — 3주 전

11:00 Introduction to School for Civic Action
11:10 Cooking a bridge between St Erasmo & WetLab
11:30 Live cooking session on Zoom (follow the link)
13:00 Q&A, open conversation and reflections
13:30 Session ends - enjoy your meal!

카를로타 노벨라 — 3주 전

Saturday 25th September
11:00- 13:30 CET time (18:00-20:30 Seoul time)

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/83372136450

Meeting ID: 833 7213 6450

카를로타 노벨라 — 3주 전

Ellesmere cicheto: pennywort soda bread, cranberry jam, mature cheddar and dijon mustard

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:42 PM

WetLab in Burnley

카를로타 노벨라 — 3주 전

Pennywort and duckweed at the National Waterways Museum in Ellesmere Port (UK)

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:27 PM

Pennywort bread prototype 1

카를로타 노벨라 — 2021.5.18 01:31 PM

Flavours from the canal by Hannah Fincham and Ross Bennet - as part of WetLab

카를로타 노벨라 — 3주 전

Come back to this page on Saturday 18th September for a list of ingredients, alternatives and equipment for the cooking session on Saturday 25th

카를로타 노벨라 — 3주 전

Cucina Semi Aquatica was developed as one of the classes of School for Civic Action

카를로타 노벨라 — 11일 전

Our thanks go to Francesca Ulivi from Fairland Collective and Matteo Stocco from Kinonautstudio who shaped early conversations around St Erasmo and its role within the Venice lagoon.

카를로타 노벨라 — 11일 전

Cucina Semi Aquatica connects to the learnings generated through WetLab: a floating laboratory created by public works and Assembly which uses the UK canal networks as a site as well as a subject. WetLab is a space where creative minds including artists, architects, scientists, engineers and technologists invite the public to come and explore the ecology of the waterways and together envisage potential future uses for the canal in their local area.

WetLab is intended to create an opportunity for discussion and exploration, serving as a spark to imagine future uses of living on and around water. Working with the canals and waterways, WetLab will host playful experiments, workshops and cross-disciplinary discussions.

The canal-based pavilion, designed by critical design practice public works, will tour sites across Greater Manchester and Lancashire after launching in Cheshire for AND Festival 2021, becoming a hub for innovative learning, discussion, and engagement on the waterways.

WetLab by public works + Assembly is commissioned by Abandon Normal Devices and Super Slow Way. Produced by Abandon Normal Devices for AND Festival 2021. Delivered in partnership with Canal & River Trust and Wigan Council. Supported using public funding by Arts Council England. The WetLab was designed by Rhianon Morgan Hatch and Carlotta Novella from public works and programmed and activated with Hannah Fincham and Ross Bennet from Assembly.

카를로타 노벨라 — 11일 전
쿠치나 세미 아쿠아티카

쿠치나 세미 아쿠아티카

베니스, 온라인, 퍼포먼스

산테라스모 섬에서 리즈 & 리버풀 운하까지, 음식에서 배움을 얻다

개요

‘쿠치나 세미 아쿠아티카’는 각 지역에서 수집한 조리법들을 물과 육지의 공생적이고 역사적인 연관성이 깃든 두 지역의 음식 윤리와 경제를 논의하는 진입점으로 활용한다. 향토 조리법을 비평적 렌즈로 삼아, 베니스의 산테라스모 섬과 영국 북부의 리즈와 리버풀 운하 두 지역의 전통적 식량 시스템과 잠재적 수단 및 연대의 네트워크를 연구하고 비교하고자 한다.

1500년 이후로 산테라스모 섬은 베니스의 식량 공급원 역할을 했고, ‘베니스의 정원’이라는 뜻의 '오르토 디 베네치아'라는 이름으로 알려져 있다. 수년 간 많은 변화를 겪어온 이 섬은 놀라운 회복과 배움의 이야기를 들려주는 것은 물론, 석호라는 자연환경의 생리에 도전하는 여러 프로젝트의 본고장이다.

한때 영국의 드높은 경제적 혁신과 기상을 상징했던 리즈와 리버풀 운하는 다양한 성격과 용도로 발전해 왔다. 이곳에는 도시 및 전원 지역에 사는 야생생물의 독특한 기반, 지역 주민과 영국 국내외 방문객을위한 레저 시설, 역사적 가치를 지닌 사적지 등이 포함된다.

‘쿠치나 세미 아쿠아티카’는 공개 라이브교실을 통해 온라인상에서 함께 요리한다는 단순한 방법을 활용하여, 특징적인 두 지역을 비교하며 두 장소의 미래에 관해 격의 없이 대화를 나누고 집단적 상상을 펼친다.
‘쿠치나 세미 아쿠아티카’의 조리법은 협동과 협업의 실습이 될 가상 퍼포먼스를 통해 여러 곳의 주방에서 동시에 마련될 예정이다. ‘쿠치나 세미 아쿠아티카’의 ‘교실’은 온라인매체를 거리에 대한 고찰로써, 또 온라인상의 집단행동과 배움의 기제로써 활용할 것이다.

전시 프로그램 참여자

지금/여기

Workers blocking the street during a protest in Vicenza. May 2021

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

Maestranze dello Spettacolo Veneto during the protest at La Fenice Theatre. June 2021

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

Demonstration in front of La Fenice Theatre in Venice. June 2021

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

Venetian workers from art and cultural sector, protesting during lockdown. May 2020

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

AWI (Art Workers Italia) during the occupation of the Piccolo Teatro in Milan. April 2021

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

Screenshot from the Dialogues #002 - Lunch at Korean Pavilion

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

New Project from Officina Marghera and Architetture Precarie

코린 마졸리 — 베니스 운영팀: 라군 다이얼로그 — 어제

Pandemic and Mechanical Surveillance_Alex Taek-Gwang Lee

미래학교 — 학교의 미래학 — 어제

전시 프로그램

미래학교